Gara Tícia legyőzte Schneider Veronikát, holtversenyben vezet Papp Petrával

forrás: Verőci Zsuzsa, Origo, sakkblog

A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság ötödik fordulójában Gara Tícia legyőzte az egyenlő állásban nagyot hibázó Schneider Veronikát. Gyors remivel ért véget Varga Klára és Papp Petra partija, Tícia és Petra félpontos előnnyel holtversenyben vezet. A címvédő Rudolf Anna nyeréssel feljött ötven százalékra.

A játéknapon fontos rangadóra került sor, Gara Tícia félpontos hátránnyal játszotta Schneider Veronikával a partit. A szicíliai védelem Paulsen-változatában sötét kisebb nehézségek árán megoldotta a fejlődést, kiegyenlítette az esélyeket. Időzavarban azonban nagyon elkötelező lépést húzott, meggyengítette a gyalogszerkezetet. Tícia kihasználta a felkínált lehetőséget, a nyeréssel holtversenyben már vezet a gyorsan remiző Papp Petra tátsaságában.

Érdekes csatát vívott Rudolf Anna és Erdős Boglárka a skót megnyitású játszmában. Sötét jól megoldotta a nyitást, majd hibázott, amit a címvédő nem használt ki kellő eréllyel. Anna a lépésismétléses remi helyett tisztet áldozott. Boglárka többször is jobban játszhatott volna, a világos összekötött szabadgyalogok végül eldöntötték a pont sorsát.

Két játszmában is pontosztozkodás született, Göcző Melinda kis előnyét nem tudta döntővé fokozni. Juhász Barbara könnyű nyerést ígérő állást rontott el.