A világossal játszók négy partit is nyertek a 60. női bajnokság negyedik játéknapján

forrás: Verőci Zsuzsa, Origo, sakkblog

A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság negyedik fordulójában mind az öt játszma döntéssel végződött, a világossal játszók négy partit is nyertek, csak Gara Tícia tudta a sötét bábukat győzelemre vezetni. A játéknap rangadóján Papp Petra megadásra kényszerítette a címvédő Rudolf Annát, holtversenyben vezet Schneider Veronikával, aki kihasználta Göcző Melinda nagy hibáját. Dudás Eszter támadása átütött, a francia védelem ma nem volt nyerő. Erdős Boglárka második győzelmének örülhetett.

Megalkuvás nélküli, nyíltsisakos küzdelmeket láttunk a bajnokság negyedik fordulójában. Fontos rangadót nyert az éles megnyitási változatot választó Papp Petra. Saját feladatát egy kissé megnehezítette, hogy nem a leggyorsabb nyerést választotta, de a címvédő Rudolf Annának nem volt igazi esélye a parti megmentésére.

A holtversenyben Papp Petrával vezető Schneider Veronika játszmája kicsit hullámzott, Göcző Melinda a kritikus állásban nagyot hibázott. Dudás Eszter szép áldozattal rombolta szét Varga Klára királyállását. Gara Tícia megmentette a sötét szín „becsületét”. A betegségből lábadozó Erdős Boglárka győzelmével feljött ötven százalékra.