A holtversenyben vezető Gara Tícia és Papp Petra egy pontra növelte előnyét

forrás: Verőci Zsuzsa, Origo, sakkblog

A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság hatodik fordulójában a holtversenyben vezető Gara Tícia és Papp Petra újabb győzelmet aratott, egy pontra növelték előnyüket. Dudás Eszter a harmadik helyre lépett előre, fordulatos partiban nyert Schneider Veronika ellen. Erdős Boglárka érte el a játéknap negyedik győzelmét, míg a címvédő Rudolf Anna csak remizett.

A hatodik játéknapon Gara Tícia nyitotta meg a nyerések sorozatát. Látványos minőség, majd bástyaáldozattal bombázta szét Ruszin Anna királyállását, a király vándorútja szomorú véget ért. Papp Petra már  a nyitás után jobban állt, Göcző Melinda francia védelme ismét zátonyra futott. A meggondolatlan gyalograblása pedig tetszetős matthoz vezetett.

Fordulatos, taktikai motívumokban bővelkedő játszmát vívott Schneider Veronika és Dudás Eszter. A francia védelmű partiban világos került először előnybe, majd egy elhibázott huszárlépést követően sötét átvette a kezdeményezést, minőséget nyert. Az izgalmak azonban az időzavarban csak fokozódtak, hol egyik, hol másik fél játszhatott volna jobban, a világos királyállás gyengesége végül döntőnek bizonyult. Eszter a győzelemmel a harmadik helyre lépett előre.

Erdős Boglárka harmadik győzelmével feljött ötven százalékra, gyalogjai feltartóztathatatlanul robogtak előre, Varga Klára harmadik vereségét szenvedte el. Juhász Barbara értékes fél pontot rabolt a címvédő Rudolf Annától.