Sajtó

Sakk: szegedi érmek csapatban a diákolimpián

forrás: SZEGEDma

2014-05-27 Kiváló szerepléssel hívták fel magukra a figyelmet Szeged fiatal sakkozópalántái, akik a diákolimpia csapatversenye országos döntőjében több érmet is gyűjtöttek.

MOL Tehetséggondózásért Díjazottak 2012.

forrás: http://www.ujeuropaalapitvany.hu/tamogatott/dijazottak-2012

2013-03-05 Ismét kiváló tanárok és edzők kapták meg a MOL Tehetséggondozásért díjakat. Ismerkedjen meg 2012. évi díjazottainkkal, nézze meg a munkásságukat bemutató kisfilmeket!

A példamutatásra óriási szükség van

2013-03-05 Az Új Európa Alapítvány ismét nyolc tanár és edző áldozatos munkáját díjazta. Somlyai Dóra, az Alapítvány kurátora valamint Ónodi Eszter színművésznő, az Alapítvány újonnan felkért jószolgálati nagykövete együtt köszöntötte a díjazott pedagógusokat, akik példaértékű munkájuk elismeréseként vehették át a MOL Tehetséggondozásért Díjakat.

Papp Petra kihozta magából a maximumot a sakk ob-n

forrás: szegedma.hu

2012-12-14 Papp Petra nyerte a női sakkozók Kisvárdán rendezett országos bajnokságát. Az újoncokkal teletűzdelt, tíz résztvevős, körmérkőzéses megmérettetésen a Röszkei Sportkör versenyzője diadalmaskodott, aki ez év elején szerezte meg a nemzetközi női nagymesteri címet és a sakkolimpián is bizonyított.

Top 10: csodálatos hölgykoszorú

forrás: delmagyar.hu

2013-01-01 Csongrád megye - 2012 utolsó hónapjára is jutottak győzelmek Csongrád megye sportjának: elsősorban a nők voltak elemükben, akik ob-aranyat, Európa-bajnoki és világbajnoki érmeket is szereztek.

Papp Petra sakkszimultája

2013-01-16 Szerda délután a Szegedi Városi Kollégium Ortutay Tagintézményében Papp Petra sakkszimultánon vett részt.

Először lett magyar bajnok

2013-01-07 A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Szombathy Pál műsorvezető vendége Papp Petra sakkozó volt.

A holtversenyben vezető Gara Tícia és Papp Petra egy pontra növelte előnyét

forrás: Verőci Zsuzsa, Origo, sakkblog

A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság hatodik fordulójában a holtversenyben vezető Gara Tícia és Papp Petra újabb győzelmet aratott, egy pontra növelték előnyüket. Dudás Eszter a harmadik helyre lépett előre, fordulatos partiban nyert Schneider Veronika ellen. Erdős Boglárka érte el a játéknap negyedik győzelmét, míg a címvédő Rudolf Anna csak remizett.

Gara Tícia legyőzte Schneider Veronikát, holtversenyben vezet Papp Petrával

forrás: Verőci Zsuzsa, Origo, sakkblog

A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság ötödik fordulójában Gara Tícia legyőzte az egyenlő állásban nagyot hibázó Schneider Veronikát. Gyors remivel ért véget Varga Klára és Papp Petra partija, Tícia és Petra félpontos előnnyel holtversenyben vezet. A címvédő Rudolf Anna nyeréssel feljött ötven százalékra.

A világossal játszók négy partit is nyertek a 60. női bajnokság negyedik játéknapján

forrás: Verőci Zsuzsa, Origo, sakkblog

A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság negyedik fordulójában mind az öt játszma döntéssel végződött, a világossal játszók négy partit is nyertek, csak Gara Tícia tudta a sötét bábukat győzelemre vezetni. A játéknap rangadóján Papp Petra megadásra kényszerítette a címvédő Rudolf Annát, holtversenyben vezet Schneider Veronikával, aki kihasználta Göcző Melinda nagy hibáját. Dudás Eszter támadása átütött, a francia védelem ma nem volt nyerő. Erdős Boglárka második győzelmének örülhetett.

Kisvárdán Schneider Veronika és Papp Petra holtversenyben vezet a 3. forduló után

2012-12-06 A Kisvárdán zajló 60. női bajnokság harmadik fordulójában győzött olimpiai válogatottunk három tagja. A címvédő Rudolf Anna kihasználta Dudás Eszter pontatlankodásait. Gara Tícia lendületes támadással nyert. Papp Petra játszmája egy kissé hullámzott, de végül sötét királyszárnyi akciója átütött. Schneider Veronika örülhetett a reminek Juhász Barbarával szemben, Varga Klára és Göcző Melinda partija fordulatos küzdelmet hozott, sötét fölényes állását remire rontotta. Holtversenyben vezet Schneider Veronika és Papp Petra.

Papp Petra tartalékból stabil kezdőemberré lépett elő

2012-09-16 Papp Petra nagy álma teljesült, amikor bekerült az augusztus 28. és szeptember 9. között zajlott isztambuli sakkolimpián részt vevő magyar női csapatba. S ha már ott volt, a legjobb teljesítményt nyújtva hálálta meg a bizalmat.

Sakoca Sakk-könyv bemutató

2012-11-29 Herpai József és Papp Petra a VTV Szegednek adott interjút az új most megjelenő Sakoca Sakk-könyv megjelenésének apropójából.

Papp Petra a hazai sakk elit ellen bizonyíthat

2012-11-30 Orosz nemzetközi nagymester, valamint hazai mesteredzők segítségével készül a szezon legrangosabb honi seregszemléjére, a felnőtt egyéni női sakkbajnokságra Papp Petra. A Röszkei SK olimpiát megjárt játékosa magas élő pontszámának köszönhetőn kapott meghívást a 10 fős elit. A viadal december 3-án kezdődik, Kisvárdán.