Magyar Bajnok lettem

2012-12-14 Magyar Bajnok lettem Nagyon örültem, hogy megnyertem a versenyt! Izgalmas 10 napon vagyok túl.
Az OB. alatt fel sem merült bennem, hogy első lehetek. Igazán sok riválissal mértem össze a tudásomat.

Sokszor nem is az döntött, hogy ki játszik jobban, hanem egyéb tényezők. Ki bírta jobban a feszültséget, ki fáradt el később, ki hibázott kevesebbet, ki koncentrált jobban és természetesen a szerencse is. Többször kimerítő több órás partit játszottam. Nyilvánvalóan elfáradtam a játszmák végére, de talán kevésbé, mint az előtte játszott versenyeken. Az OB. előtt rendszeresen fizikálisan is készültem, és szerintem ezért is ment jobban a játék. Sokat készültem az Országos Bajnokságra. Készítettem pár meglepetést is, amik közül néhány ki is jött, de az ellenfeleimnek is voltak új ötleteik tarsolyukban. Próbáltam nagyon jól koncentrálni, legjobb formámat hozni, logikus játszmákat játszani és harcolni a nyerésért. Őszintén: párszor nehéz volt egy-két ellenféllel játszani, akikkel még pár hónappal ezelőtt együtt készültünk az olimpiára, és azután egy csapatban játszottunk. A partik tartalmasak, érdekesek voltak, de kétségkívül a hibák sem voltak kevesek.

A 8. fordulóig eléggé stabilan játszottam. 1 pont előnnyel kezdtem az utolsó fordulót. Sajnos a játszma vége nem sikerült jól, ellenfelem bátran játszott, és kicsit megijedtem, ami után minőséget áldoztam, amely nem volt jó. Még tartható lett volna a parti, de egy komoly hibát elkövettem, így elvesztettem a játszmát. Szerencsére nem csak nekem ment rosszul a 9. forduló. Rivális ellenfeleim is csak a döntetlenért tudtak küzdeni, kicsit rosszabb állásban, amit végül sikerült nekik elérni. Összességében fél pont előnnyel végeztem az első helyen.

A versenyt Kisvárdán remekül megszervezték. Igazán szép szállodában voltunk elhelyezve, és az étkezés is remek volt. A versenyterem tágas, rendezett; az élő közvetítés is jó volt, így sokan tudták követni a játszmákat, akik nem tudtak eljönni a verseny helyszínére. Voltak nézők is, akik figyelmesen elemezték az állásokat. A szervezők rendeztek pár nagyon érdekes programot is. Rendkívül jól éreztem magam a borpincében, ahol nagyon finom vacsorát ettünk, és pompás borokat kóstoltunk.:) Egy igazán szép iskolába is meghívást kaptunk, ahol bankett volt. Ezen kívül a fürdőbe is mehettünk ingyenesen. Nagyon figyelmesek voltak a szervezők, minden hölgyversenyző a megnyitón és az eredményhirdetésen is egy csokor virágot kapott.
Nagyon jól éreztem magam a versenyen. Köszönöm a szervezőknek a jól lebonyolított OB-t, főedzőmnek Dr. Hazai Lászlónak a több éves munkát és a felkészítést erre a versenyre, Sergey Grigoriantsnak a rengeteg szakmai segítséget. Családomnak, csapatvezetőmnek, Bartos Ferencnek és a sok sakkbarátnak, hogy drukkoltak, támogattak engem.

Papp Petra