Nagy sikerű szimultánnap a Szent-Györgyi Albert Agórában

2012-12-16 Nagy sikerű szimultánnap a Szent-Györgyi Albert Agórában 2012. december 16-án három szimultánt tartottak egymás után a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Délelőtt 10 órától Tésik Csaba FIDE-mester (a kecskeméti Tóth László SE tagja) ellen tízen próbálkoztak, köztük a Tisza-parti Általános Iskola, az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola és a Rókusi I. sz. Általános Iskola diákjai. 9 győzelem mellett csak egy döntetlent engedélyezett Csaba. A döntetlent a még óvodás korú Herpai József Mátyás érte el, igaz kis segítséget kapott nővérétől.

A második szimultánt 12 órától Herpai József (a Maróczy Géza SE versenyzője) tartotta 11 ellenfélnek. A szimultánon a Tisza-parti Általános Iskola, a Tabán Általános Iskola, a Karolina Általános Iskola növendékei mellett itt is játszott egy óvodás, Laukó Hanna és néhány felnőtt is. Herpai József azonban senkinek nem kegyelmezett, min den játszmáját megnyerte.

A harmadik szimultánt 14 órától Papp Petra női nemzetközi nagymester, olimpikon (a Röszkei Sportkör játékosa) tartotta 15 táblán, mert a kieső játékosok helyére újak ültek. A tizenöt játékos között a Magvető óvodából Török Olivér játszott, míg voltak játékosok a Tisza-parti Általános Iskolából, a Madách Imre Általános Iskolából és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolából. Petra egy döntetlen (Bartos Ferenc ellen) mellett a többi partit megnyerte.

Összességében a 36 játszmából 34-et megnyertek a szimultánt adók, míg kettő ért véget döntetlennel.