Férficsapatunk győzelemmel, női válogatottunk döntetlennel rajtolt a csapat Eb-n

2013-11-09 Férficsapatunk győzelemmel, női válogatottunk döntetlennel rajtolt a csapat Eb-n Varsóban férficsapatunk győzelemmel, női válogatottunk döntetlennel rajtolt a 19. Európa-bajnokságon. A taktikai táblasorrendet választó férficsapatunk Almási Zoltán és Polgár Judit győzelmeivel 3-1-re nyert a dánok ellen. Erdős Viktor és Bánusz Tamás remizett. Női csapatunk négy eldőlt partival 2-2-öt ért el a fehéroroszok ellen. Európa-bajnoknőnk, Hoang Thanh Trang és Gara Tícia vesztett, Gara Anita és Papp Petra győzött. A második játéknapon Almásiék a grúzokkal, Trangék az izlandiakkal mérkőznek meg.

A csütörtök esti kapitányi értekezleten adták le a szakvezetők a végleges táblasorrendet. A legnagyobb meglepetést férfi válogatottunk összeállítása jelentette. A svájci rendszerű lebonyolításban a meccspontok döntenek, együttesünk két legjobbja, Almási Zoltán és Polgár Judit a harmadik és a negyedik táblán szerepel. A taktika, hogy az éltáblát Erdős Viktor tartani tudja, Balogh Csabára hárul a hasonló szerep, míg Zoltán és Judit a „góllövő” szerepre készült.

Az első fordulóban a dánok nem jelentettek gondot, a győzelmeket Almási Zoltán és Polgár Judit hozta. Almási gyalogelőnyét biztos kézzel érvényesítette, Judit a tőle megszokott lendületes támadással nyerte meg játszmáját. Erdős Viktor világossal, a válogatott újonca, Bánusz Tamás sötétte remizett.

A női viadalon pontot vesztett válogatottunk, a Fehéroroszország együttesével vívott csatában meglepetésre Európa-bajnoknőnk, Hoang Thanh Trang és Gara Tícia is vereséget szenvedett. Papp Petra biztos kézzel nyert, Gara Anita a bástyavégjátékban jobban tájékozódott ellenfelénél.

Forrás: origo.hu