Dr. Mózes Ervin Szeged Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője

Dr. Mózes Ervin Szeged Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője Szeged Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője

A sakk mint játék, sport, tudomány és művészet rajongója.

Kedves érdeklődő gyerekek, szülők, leendő sakk világbajnokok!

Lelkesedéssel ajánlom Herpai József pedagógus és sakkozó nagy műgonddal, kivételes hozzáértéssel összeállított remek könyvét, a „Sakócát”.

Végre egy újabb nagyszerű sakk kezdeményezés Maróczy Géza, Lékó Péter, Papp Petra és számtalan sok híresség városából, Szegedről. Akiben egy kicsi kíváncsiság, néhány cseppnyi tehetség és némi szorgalom van, jobbat nem is tehetne, mint megismerkedik a sakk alapjaival. Ehhez olyan könyvet kap kezébe, ami évtizedek óta hiányzott országunkban. A sakk magas szintű tudása és annak oktatása, maga is művészet. Apró lépésekkel haladva – melyhez e kiadvány jó segédeszköz – messzire juthat az érdeklődő, sok öröm és élmény részese lesz. Ki tudja, talán világbajnok is válik belőle… Az viszont biztos, hogy logikusan fog gondolkodni, problémamegoldó képessége nagyot javul, mely készség az élet és bármely hivatás gyakorlása terén nélkülözhetetlen.

   A szerző művéhez ezúton is gratulálok, a szorgalmas ifjú tehetségeknek pedig a könyv tanulmányozásához, az ismeretek befogadásához, a feladványok megoldásához sok sikert, jó szórakozást kívánok.

Szeretettel:

                                                                                                     Dr. Mózes Ervin